Zápisy z jednání Školské rady
20.10.2015
Přijímací řízení 2016/2017
26.10.2015

Přebor v přespolním běhuPřebor České republiky stavebních škol v přespolním běhu

Naše škola uspořádala dne 15. 10. 2015 přebor v přespolním běhu v rámci sportovní série Mistrovství České republiky stavebních škol a učilišť, která je finančně podporována Odborovým svazem Stavba České republiky.

Stavebnictví je jediným z resortů, ve kterém se soutěží mezi středoškoláky ve sportovních odvětvích. Přebor proběhl v okolí školy na pracovišti Na Průhoně za účasti 7 družstev z celé České republiky:

Vítězem celého přeboru se stalo domácí družstvo, tedy SOŠ energetická a stavební, OA a SZŠ Chomutov, druhé místo patří družstvu z Ústí nad Labem a bronzovou příčku obsadili přespolní běžci z Prahy.

V jednotlivcích zvítězil mezi mladšími dorostenci Bohumil Hudec z ústecké školy a mezi
staršími dorostenci byl nejlepší Jan Hock z Litoměřic. Velmi pěkné druhé místo obsadil mezi staršími dorostenci Lukáš Zvánovec z pořádající školy.

Kompletní výsledková listina je připravena ke stažení pod tímto odkazem ve formátu PDF.

Poděkování za zdárný průběh přeboru patří všem zúčastněným družstvům, jejich vedoucím a organizátorům z chomutovské školy (hlavně Karlu Meroltovi, Janu Purkrábkovi a Ireně Kalašové).

Mistrovství ČR stavebních škol je celoroční soutěž, sestávající se z 10 sportů (přespolní běh, atletika, nohejbal, silový víceboj, florbal, stolní tenis, bowling, in-line bruslení, šachy a futsal). V posledních letech se družstvo z pořádající školy umísťuje na medailových pozicích.